Sitemize Katkıda Bulunun

Merhaba, Sitemize yazılarıyla katkıda bulunmak isteyenler, bize bilgi@saksafonname.com e-posta adresinden ulaşabilirler. Teşekkür ederiz.

Saksafon Nasıl Tutulur ?

Saksafonu nasıl tutacağımızı öğrenelim.

Saksafonumuzun askı çengelinin saksafona sağlam bir şekilde geçtiğinden emin olalım. Askının boyunu, ortadaki gergi bölümünden istifade ederek ayarlayalım.

 bs 002 1

Askı boyunu ayarlarken dikkat etmemiz gereken husus, ağızlığın dudak hizamızda olması gerektiğidir. Ağızlık, dudak seviyemizden aşağı seviyede kalırsa boynumuzu bükmek zorunda kalırız. Ağızlık, dudak seviyemizden yukarı seviyede kalırsa boynumuzu havaya kaldırmak  zorunda kalırız. Her iki durum da saksafon çalmak için uygun bir pozisyon değildir. Saksafon nomal haliyle bıraktığınızda ağız hizanızda yerini almalıdır.

 bs 002 1

Sol elin parmakları üstte, sağ elin parmakları altta olacak şekilde parmak uçlarımızla perdelere basıyoruz. Parmak uçları perdelere değmeli; ama, perde üzerinde sert bir basınç uygulamamalıdır.

Pamaklar rahat ve doğal bir halde perde üzerinde yerlerini almalıdır.Parmaklarınızı karga parmağı gibi aşırı içeri kıvırmamalısınız. Aynı şekilde, prmaklarınızı kalem gibi dümdüz bir halde tutmamalısınız. 

 bs 002 1

Sol elinizin baş parmağı saksafonun arkasında kendisi için özel yapılmış bölümde olmalıdır. Baş parmağınız hem saksafona destek olmakla hem de zamanı geldiğinde oktav tuşuna basmakla görevlidir.

 bs 002 1

Sağ elinizin parmaklarını perde üzerine yerleştirirken bileğinizi çok içeri bükmeyiniz. Bileğiniz rahat olmalıdır.

 bs 002 1

Sağ elinizin başparmağı saksafona arkadan destek verecektir. Saksafonun ağırlığını esasen sağ başparmağınız ve boyun askılığınız karşılayacak ve dengeleyecektir.

 bs 002 1

 Boyun askılığınızın enli olması muhtemel boyun ağrılarınızı önleyecektir. İnce ip şeklindeki askılar boynunuza ve boynunuzdan geçen damarlara baskı yaparak rahatsızlık verecektir.

 bs 002 1

 Saksafonu tutuş şeklini aşağıdaki şekil gayet güzel göstermektedir.

tut1 tut2

Düzgün olmayan tutuş ve taşıma şekilleri, ileride vücudunuzda fiziksel olarak ağrılara sebep olabileceği gibi müziğinizi olumsuz olarak da  etkileyecektir.
Okunma 4908 defa Son Düzenlenme Son Düzenlenme Mart 05 2017
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Hüseyin Gürpınar

Nefesli müzik aletleri ile ilgilenmektedir.

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

İletişim

E-mail:  bilgi@saksafonname.com