Sitemize Katkıda Bulunun

Merhaba, Sitemize yazılarıyla katkıda bulunmak isteyenler, bize bilgi@saksafonname.com e-posta adresinden ulaşabilirler. Teşekkür ederiz.

Latin Caz Solo Flütte Tek İsim Mihriban Aviral, Cermodern'de

Türkiye'nin ilk ve tek Latin Caz Flüt VirtüözüMihriban Aviral, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Cermodern'de Medicana sponsorluğunda bir konser verecek.

Konser öncesinde sanatçının ziyaret ettiği Medicana Ankara Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı, bu önemli sanat etkinliğine destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Mihriban Aviral, dünyada da Latin Caz'ı orkestra eşliğinde flütle baştan sona solo icra eden sayılı müzisyenden biri olarak kabul ediliyor.

Mihriban Aviral kimdir?

Aviral, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda başlayan müzik yolculuğuna, birincilikle girdiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda devam etti. Yirmi beş yıl boyunca mesleğini Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda icra eden Sanatçı, uzun yıllar Avusturya, İtalya, Macaristan gibi ülkelerde de müzik kariyerini başarıyla sürdürdü.

Bir dönem önemli bir akciğer rahatsızlığı geçirmesi nedeniyle aylarca flütünden uzak kalan Aviral, hastanede dinlemeye başladığı Latin Caz türüne ilgi duymaya başladı. Daha sonra prodüktörlüğünü de üstlenecek olan Grammy Ödüllü Flütçü Nestor Torres'in albümleriyle bu dönemde tanışan Sanatçı, Latin Caz ile yaşama ve sanata yeniden döndüğünü şu sözlerle anlatıyor:

"Hastanede sürekli Nestor'un beni hayata döndüren canlı, hayat dolu müziğini dinledim. Daha sonra çok sevip etkilendiğim bu müziği ben de çalmaya karar verdim. Nestor Torres de yıllar önce ölümden döndüğü bir tekne kazası geçirdiğinde, o dönemki ruh halini yansıtan ve kendisine Grammy ödülü kazandıran eserlerini bestelemişti. Hastanedeyken beni hayata döndüren albümün, Nestor için yeniden dünyaya gelmek anlamını taşıyan aynı albüm olduğunu fark etmekse beni inanılmaz etkiledi."

Cer Modern Avlu'da gerçekleşecek açıkhava konserinin biletleri Mybilet üzerinden satışa sunuldu.

Okunma 3849 defa Son Düzenlenme Son Düzenlenme Ekim 02 2015
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Ali Sami İpek

Saksafon üzerine haber toplayarak sitemize katkıda bulunmaktadır.

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

İletişim

E-mail:  bilgi@saksafonname.com